Sociaal  Cultureel  Centrum  Nederhorst den Berg
Bergse Cultuur

Exposanten


Het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg heeft een gang en een zaal met witte wanden, waar regelmatig wisselende tentoonstellingen van kunst hangen.  

Kunstenaars worden getroffen door wat ze zien, en leggen dat op het doek vast, met allerlei technieken, in alle gradaties van naturalistisch tot abstract. Als je geen kunstenaar bent, kun je ook getroffen worden door wat je ziet (of in dit geval leest), in een boek bijvoorbeeld.  


Openingstijden van maandag t/m vrijdag 08:00 uur-16:00 uur, zaterdag 11:00 uur-13:00 uur. 

________________________________________________________________

Binnenkort weer een nieuwe exposant, dit is mevrouw Yvonne Sibbing-Stolp.


Expositie van schilderijen van Yvonne Sibbing-Stolp

 Naast mijn man, kinderen en werk in zwembad

’t Kikkerfort zijn mijn hobby’s koken, tuinieren,

tuinontwerpen maken en schilderen.

 


De laatste jaren heb ik diverse teken- en schilderscursussen en workshops gevolgd. Van stilleven, modeltekenen naar schilderijen in acryl en de laatste jaren ben ik aan het aquarelleren.

 

Mijn aquarellen zijn geschilderd op papier en op doek. De schilderijen variëren van onderwerp en zijn meestal zeer kleurrijk.

 

 

 

  _________________________________________________________

Nieuwe exposant in het Cultureel Centrum die start in februari.

 

Nico de Vries is in zijn werkzame leven bezig geweest met de aankleding van Winkelcentra, hierbij kwam zijn creativiteit goed tot uiting in schitterende decoraties die beleving en sfeer brachten.

 

Deze decoraties waren vaak gebaseerd op dierenthema’s. Dieren ontroerden Nico namelijk reeds op jonge leeftijd en dat is altijd zo gebleven.

 

Nico is ondertussen gepensioneerd waardoor hij zich volledig kan richten op zijn grote passie, namelijk schilderen. Met name dieren vertolken hierin vaak de hoofdrol. Nico werkt voornamelijk met olieverf waardoor er warme tinten ontstaan. Tevens probeert hij veelal een boodschap in zijn schilderijen mee te geven waardoor menigeen wordt aangegrepen.

 

De schilderijen zijn dagelijks van 8.00 – 18.00 uur te bewonderen. Op zaterdag van 11.00 – 13.00 uur.

 

Hieronder ziet u één van Nico zijn schilderijen.