Sociaal  Cultureel  Centrum  Nederhorst den Berg
Bergse Cultuur

Over ons 

 

Na de verbouwing van “de Spot” die enige maanden in beslag nam, konden we op 16-09-2012 de deuren op feestelijke wijze openen en werd de naam “Sociaal Cultureel Centrum”.

 

Een centrum waar vele mensen jong, oud en van alle nationaliteiten zich thuis mogen voelen.

 

Naast diverse workshops, lezingen en cursussen wordt het gebouw ook in gebruik genomen door vaste huurders zoals de Bibliotheek, de Historische Kring en sinds januari 2017 ook door Kinderopvang Thuizbij.

 

Wij vinden het belangrijk om ook ruimte te bieden aan mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.  

 ____________________________________________________

 Vrijdag 10 maart was NL doet actief in het Sociaal Cultureel Centrum. 


 

Met veel enthousiasme gingen de dames Florien, Mariëlle, Renate en Willemijn aan de slag met werkzaamheden die allen buiten plaats vonden. 


Zo werden 2 deuren in een mooie rode kleur geschilderd, het schuurtje en de terrasstoelen schoongemaakt enz. Alles ziet er weer spic en span uit. 


Mooie actie waar veel waardering voor is.

Ook dit jaar (2018) zijn er twee mensen bezig geweest voor ons Sociaal Cultureel Centrum. Dit waren Silvia Bos en Leonie Wildeman. Zij hebben de gele kamer weer fantastisch wit geschilderd. De foto's zijn hieronder te zien. Wij zijn er weer heel blij mee. Dames, dank jullie wel voor al jullie moeite die jullie erin gestoken hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


_________________________________________________________

Thuizbij opent locatie in het Sociaal Cultureel Centrum

v.l.n.r. Chantal de Vries, Rémy van den Berg, Gretha Jager, Hans Barten en Annet Portenge


Door: Mark Hilberts

 

NEDERHORST DEN BERG – Met gepaste trots hebben Chantal de Vries en Rémy van den Berg hun handtekening gezet onder het contract met het Sociaal Cultureel Centrum (SCC) in Nederhorst den Berg.

 

De eigenaren van Thuizbij hebben met hulp van vrienden en familie in de afgelopen weken keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. En het resultaat mag er zijn! Vanaf volgende week gaan de deuren open van de fraaie en goed geoutilleerde ruimte voor kinderopvang aan de Blijklaan. “De intrek van Thuizbij is een verrijking voor ons centrum”, vertelt voorzitter Gretha Jager van het SCC. We kijken uit naar een samenwerking met Thuizbij, want onze culturele activiteiten en faciliteiten lenen zich bij uitstek voor multifunctioneel gebruik.”

 

Voor Rémy van den Berg klinken de woorden van Jager als muziek in de oren. “Bij onze pedagogische visie op kinderopvang horen vijf kernwaarden. Een daarvan is bijvoorbeeld ontwikkeling. Wat is er nu mooier dat kinderen straks onder begeleiding kennis kunnen maken met de bibliotheek in het SCC gebouw! Of gebruik kunnen maken van een ruimte waar creatieve activiteiten georganiseerd worden. ” Ook Chantal de Vries is in haar nopjes met de nieuwe locatie. “Sinds mei wisten we dat we voor onze dagopvang op zoek moesten naar een andere locatie. Al snel kwam als locatie het SCC in beeld en daar waren we gelijk super enthousiast over. We zochten een gebouw dat niet te groot is. Een kleinschalige omgeving is prettig voor zowel de kinderen als de ouders. We hanteren in onze begeleiding een persoonlijke aanpak. Daarbij hoort dat kinderen en ouders zich bij ons veilig en prettig voelen. Bij deze visie is een geschikt gebouw heel belangrijk. In de afgelopen weken hebben we heel hard gewerkt om voor de babygroep een mooie slaapkamer te maken én een goede buitenspeelplaats voor de peuters. Niet alleen de (speel)mogelijkheden in en om het gebouw zijn legio. Er is hier in de omgeving volop groen, dat is ideaal voor onze buitenactiviteiten én voor de ouders is de locatie heel makkelijk bereikbaar voor het halen en brengen van hun kinderen.”

 

De nieuwe locatie van Thuizbij Kinderopvang aan de Blijklaan zal op termijn ruimte bieden aan 12 kinderen in de leeftijdscategorie t/m vier jaar. Op werkdagen zal de opvang geopend zijn van 07.30 tot 18.00 uur. Thuizbij staat voor een gezellige, kleinschalige en lokale opvang waar het kind zich, al spelend, op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt en zich kan ontplooien. Thuizbij biedt diverse pakketten voor opvangmogelijkheden aan en dagelijks zijn er zeven professionals actief om optimale opvangzorg te verlenen aan de diverse leeftijdsgroepen. Naast de nieuwe locatie aan de Blijkbaan maakt Thuizbij gebruik van de accommodatie van de Jozefschool. Voor geïnteresseerde ouders is het na het maken van een afspraak mogelijk om een kijkje te nemen in de nieuwe opvangruimte en voor kinderen bestaat er ook een mogelijkheid voor een proefochtend of middag. 

Meer informatie vind u op www.thuizbij.nl

________________________________________________________________

Nieuws over Lustrum Sociaal Cultureel Centrum Nederhorst den Berg

 

Nu al bezig met het lustrum op 16 september 2017 (Like ons op Facebook voor meer info over het SCC)

 

NEDERHORST DEN BERG - Gretha Jager en Hans Barten en de overige bestuursleden zijn nu al bezig met het 5 jarig bestaan van het Sociaal Cultureel Centrum op 16 september. En, goed nieuws, burgemeester Ossel zal deze feestelijke dag openen.

 

“Het moet een onvergetelijke dag worden” menen voorzitter Gretha en secretaris Hans, die beide heel veel tijd besteden aan het Cultureel Centrum. Terugkijkend op die vijf jaar zijn ze tevreden over de exploitatie van het gebouw aan de Blijklaan.

 

 “We zien de laatste jaren dat het accent wordt verlegd” zegt secretaris Barten naar steeds meer sociale activiteiten als taalcursussen, buurtbemiddeling, sociaal wijkteam en huiswerkbegeleiding.” Het bestuur beheert het gebouw dat een aantal vaste huurders kent als de Bibliotheek, Kinderopvang Thuizbij en de Historische Kring.

 

Ook de gemeente is vaste huurder van de zgn. Gele Kamer. Daarnaast
zijn er de drie schildersclubs, van Rosalie Hammink, Hannelore Houdijk en Lily Ruizendaal, Je hebt de Creaclub en de knutselclub van Versa op de vrijdag.

 

“En vergeet niet dat de mannen van de buitendienst hier elke dag komen lunchen. Ze zijn gek op onze koffie” voegt Gretha hieraan toe. Die op Koningsdag nog werd onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet. Het politiespreekuur en het Jeugdpunt een plek vinden in het SCC. Elke maand vindt u het volledige programma
in het Weekblad Wijdemeren.

 

Lustrum


Het programma voor het eerste lustrum op 16 september is al bijna rond. De grote trekker wordt Kunst & Kitsch. Dan mogen bezoekers een schilderij, een exotisch beeld, een oud boek of een ander voorwerp laten beoordelen door een veilingmeester van het gerenommeerde Veilinghuis van Spengen.

Er is nog veel meer, ook voor de kinderen. Want dat wil het Sociaal Cultureel Centrum vooral zijn, een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Hou zaterdagmiddag 16 september vrij in uw agenda en lees de publicaties over het Eerste Lustrum nauwgezet, want het wordt groots.

(overgenomen uit het Weekblad Wijdemeren)


Gretha Jager en Hans Barten, het kloppend hart van het Sociaal Cultureel Centrum Nederhorst den Berg, kijken al verlangend uit naar het lustrum op 16 september a.s.